Brandveiligheid schachtventilatie

Liftschacht Ventilatie en Brandveiligheid

Is uw liftschacht ventilatie geoptimaliseerd volgens het bouwbesluit van 2012?

Het nieuwe KB 12 dat in voege is sinds 1 december 2012, past de basisnorm aan voor de brandpreventie in nieuwe gebouwen. Er moest een oplossing bekomen worden voor het dilemma tussen de vereisten voor de luchtdichtheid bij energiezuinige woningen en de ventilatie-eisen voor liftschachten.

Concreet voorziet het enkel in nood de luchtdichtheid te doorbreken via verschillende mogelijkheden. De keuze van een geschikt ventilatiesysteem is cruciaal voor de optimalisatie en afstelling van de ventilatie.

MyLift kan instaan voor de optimalisatie van het ventilatiesysteem van uw lift. Dit kan via buitenluchtmonden die op natuurlijke wijze de liftschacht en machinekamer verluchten of aan de hand van verluchtingsopeningen die voorzien worden van gemotoriseerde verluchtingskleppen. De opening daarvan wordt als volgt belopen:

 1. Een automatische werking om de liftgebruikers een toereikende verluchting te verzekeren, ook indien de lift lange tijd niet gebruikt wordt.
 2. Een automatische werking indien er een abnormale stijging is van de temperatuur van de machine en/of controleorganen.
 3. Een automatische werking bij de detectie van rook of brand in de liftschacht of machinekamer.
 4. Een automatische werking indien er zich een probleem of defect voordoet aan de voeding of bediening.
 5. Via een manuele bediening op het evacuatieniveau.

Dit speelt een grote rol in het realiseren van een efficiënt energieconcept om de werkingskosten van een gebouw te drukken. Bovendien waarborgen wij een hygiënische ventilatie, zonder daarbij de verplichte ventilatie en rookafvoer in liftschachten uit het oog te verliezen.

Wij verzekeren de ventilatie tegen pannes of onderhoudswerken, om zo de veiligheid van de gebruiker of het onderhoudspersoneel te waarborgen.

Wat zijn de voordelen van een myLift liftschacht ventilatie?

 • Ventilatie van uw liftschacht volgens het Bouwbesluit 2012
  Wij plaatsen een systeem op uw voorziene ventilatie van uw liftschacht volgens het bouwbesluit van 2012.
 • Verlaagde werkingskosten
  Realiseer een efficiënt energieconcept en verlaag de werkingskosten van een gebouw.
 • Directe verbinding met de zaakvoerders
  Door onze persoonlijke aanpak werken steeds dezelfde mensen aan uw lift en kunnen problemen sneller opgelost woden door hun diepgaande kennis van de installatie.

MyLift – Optimalisatie Liftschacht Ventilatie

Wij zoeken voor elk liftproject actief mee naar de meest efficiënte ventilatie en staan in voor de correcte opvolging en uitvoering van de gemaakte planning. Neem contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen of opmerkingen met spoed.